< Terug naar de receptenzoeker

Stoofschotel van hert en tagliatelle

Stufato al cervo e tagliatelle

Ingrediënten

  • 4 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    L'aceto Balsamico di Modena (Balsamico Azijn) L'aceto Balsamico di Modena (Balsamico Azijn)
  • 500 gram gram Grand'Italia
    Tagliatelle all'Uovo Tagliatelle all'Uovo
  • 750 gram gram
    hertvlees (of poulet) om te stoven, in kleine stukken hertvlees (of poulet) om te stoven, in kleine stukken
  • 1 stuk stuks
    fijngesnipperde ui fijngesnipperde uien
  • 1 stuk stuks
    fijngehakte wortel fijngehakte wortels
  • 3 dl dl
    rode wijn rode wijn
  • 5 cl cl
    rode wijnazijn rode wijnazijn
  • 2 dl dl
    vleesbouillon vleesbouillon
  • 7 stuk stuks
    kruidnagel kruidnagel
  • 2 stuk stuks
    laurierblad laurierblaadjes
  • 2 plak plakken
    ontbijtkoek ontbijtkoek
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Braad het vlees in een grote pan met dikke bodem in een scheut olijfolie aan alle kanten bruin.
  2. Stap 2

    Fruit vervolgens de ui en de wortel circa 10 minuten in wat olijfolie. Voeg de ui en de wortel toe aan het vlees.
  3. Stap 3

    Breng het samen met de wijn, de wijnazijn, de bouillon, de kruidnagels en de laurierblaadjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 3 uur met het deksel op de pan sudderen.
  4. Stap 4

    Haal de laurier en de kruidnagels uit het stoofvlees. Voeg de aceto balsamico en de ontbijtkoek toe en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur hoger en laat de saus in circa 10 minuten een beetje indikken.
  5. Stap 5

    Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Meng het stoofvlees voorzichtig door de tagliatelle en serveer direct.