< Terug naar de receptenzoeker

Stoofschotel van hert en tagliatelle

Stufato al cervo e tagliatelle

Ingrediënten

  • 4eetlepeleetlepels Grand'Italia
    L'aceto Balsamico di Modena (Balsamico Azijn)L'aceto Balsamico di Modena (Balsamico Azijn)
  • 500gramgram Grand'Italia
    Tagliatelle all'UovoTagliatelle all'Uovo
  • 750gramgram
    hertvlees (of poulet) om te stoven, in kleine stukkenhertvlees (of poulet) om te stoven, in kleine stukken
  • 1stukstuks
    fijngesnipperde uifijngesnipperde uien
  • 1stukstuks
    fijngehakte wortelfijngehakte wortels
  • 3dldl
    rode wijnrode wijn
  • 5clcl
    rode wijnazijnrode wijnazijn
  • 2dldl
    vleesbouillonvleesbouillon
  • 7stukstuks
    kruidnagelkruidnagel
  • 2stukstuks
    laurierbladlaurierblaadjes
  • 2plakplakken
    ontbijtkoekontbijtkoek
  • 1snufjesnufjes
    peperpeper
  • 1snufjesnufjes
    zoutzout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Braad het vlees in een grote pan met dikke bodem in een scheut olijfolie aan alle kanten bruin.
  2. Stap 2

    Fruit vervolgens de ui en de wortel circa 10 minuten in wat olijfolie. Voeg de ui en de wortel toe aan het vlees.
  3. Stap 3

    Breng het samen met de wijn, de wijnazijn, de bouillon, de kruidnagels en de laurierblaadjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 3 uur met het deksel op de pan sudderen.
  4. Stap 4

    Haal de laurier en de kruidnagels uit het stoofvlees. Voeg de aceto balsamico en de ontbijtkoek toe en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur hoger en laat de saus in circa 10 minuten een beetje indikken.
  5. Stap 5

    Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Meng het stoofvlees voorzichtig door de tagliatelle en serveer direct.