Pastasalade Kip Pesto Rosso

Insalata di pasta con Pesto Rosso e Pollo

Heerlijke voedzame pastasalade met kip maken? Probeer eens met Fusilli Tricolori. Deze pasta biedt een goede bron van vezels en mengt perfect met de verse ingrediënten. Lekker als hoofdmaaltijd of lunch. Liever lauwwarm serveren? Maak 'm met gegrilde paprika!

  • < 20
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tricolori 500g Grand'Italia

    Fusilli Tricolori bestaat uit een mix van groene, witte en rode spiraalpasta, de kleuren van de Italiaanse vlag! Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan (grano duro).

  • Pesto Rosso 90g Grand'Italia

    Pesto Rosso is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van lekkere zongerijpte- en gedroogde tomaten

Voedingswaarden

  • Energie

    559kcal

  • Koolhydraten

    55,1g

  • Eiwitten

    33,2g

  • Vetten

    20,9g

  • Vezels

    9,4g

Bereidingswijze Pastasalade Kip Pesto Rosso

  • Stap 1

    Kook de pasta in 10 minuten 'al dente'. Spoel af onder koud water.

  • Stap 2

    Bak de kip ca. 8 minuten in een scheutje olie. Laat iets afkoelen.

  • Stap 3

    Meng de Pesto Rosso met de olijfolie.

  • Stap 4

    Maak de salade van de pasta, paprika, spinazie, kipfilet en pestodressing. Garneer met pijnboompitten.

  • Stap 5

    Tip 1: Gril de paprika vooraf voor een lauwwarme maaltijdsalade.

  • Stap 6

    Tip 2: Serveer met grof gemalen peper voor extra pit.

Kooktip bij Pastasalade kip pesto rosso

De spinazie kan wat groot zijn, dus serveer de pastasalade kip in een grote serveerschaal of mooie salade kom! Helemaal La Bella Vita. Liever toch wat kleinere spinazie? Dat kan natuurlijk ook. Scheur hiervoor de spinazie in kleinere stukjes, zodat de pastasalade nog makkelijker te eten is, of gebruik baby spinazie in plaats van gewone spinazie. 

Tip
Beoordeel dit recept