< Terug naar de receptenzoeker

Orecchiette met tomatensaus, broccoli en spinazie

Orecchiette alla Pugliese

Orecchiette is het symbool van Puglia. Elke stad of dorp kent een eigen variant van deze pasta in de vorm van oortjes. In de straatjes van Bari Vecchia draaien de nonna's nog oortjes met de hand. Deze streekpasta combineer je met weelderige, smaakvolle lokale producten. Lees het verhaal achter Orecchiette alla Pugliese in de Pasta Maestro app en maak het recept!

 

Tip: Probeer ook de andere Formati Regionali recepten Trofie alla Genovese en Cavatelli Diavolo

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Orecchiette Orecchiette
  • 350 gram gram Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 500 gram gram
    broccoli, in roosjes broccoli, in roosjes
  • 400 gram gram
    wilde spinazie wilde spinazie
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 1
    rode peper, zaadlijst en zaadjes verwijderd, fijngehakt rode pepers, zaadlijst en zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 200 gram gram
    pecorino, grof geraspt pecorino, grof geraspt
  • peper en zout peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2

    Kook de broccoli 5 minuten met wat zout beetgaar en laat uitlekken.
  3. Stap 3

    Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en rode peper 2 minuten.
  4. Stap 4

    Voeg de broccoli toe en voeg na 2 minuten de spinazie toe. Even laten slinken op een laag vuur.
  5. Stap 5

    Voeg de tomatensaus toe en warm goed door. Peper en zout naar smaak toevoegen.&nbsp;
  6. Stap 6

    Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer met pecorino.
  7. Suggestie: Lekker met zwaardvis

    Het is het lekkerst om een moot zwaardvis niet al te lang, dus rosé, te bereiden. Serveer met een simpele kruidenvinaigrette met munt en knoflook.